11 години и 8 месеца затвор определи съда по внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Бургас за Ремзи Мустафа. Той уби възрастен мъж удряйки го с камък в областта на главата, съобщиха от Бургаската прокуратура.

Ремзи Мустафа е признат за виновен за това, че на 10 март 2016 год., в местността "Миризливата чешма", на около 7 километра от Айтос, умишлено умъртвил Хака Х., нанасяйки му множество удари с камък в областта на главата. Пострадалият получил мозъчно сътресение, довело до тежък и необратим мозъчен оток, от който последвала смъртта му. Убийството е извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив, се казва в документите на съда.

Мустафа е извършил престъплението докато е бил в отпуск, който му е бил даден от затвора във Варна, където е тъпял ефективно наказание "лишаване от свобода". Съдебното заседание се проведе по реда на съкратеното следствие. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор.

Осъденият Мустафа трябва да заплати и 380 000 лв. обезщетение на близките на пострадалия. Присъдата на Окръжен съд -Бургас подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд в града.