Осем души загинаха при няколко тежки катастрофи. Едното произшествие е в Плевенско, другото - в Ловешко, съобщи БНР.

На пътя Плевен-Ловеч, в района на село Брестовец, кола с плевенска регистрация, движеща се в посока Плевен, се е ударила челно в автобус с пловдивска регистрация, който е пътувал в посока Ловеч.

На място са починали четирима души, пътували в лекия автомобил. Няма пострадали пътници в автобуса. Движението в участъка на инцидента се регулира от полицейски екипи. От КАТ допускат, че на шофьора може да му е прилошало.

Жена и дете загинаха при удар на камион и кола край Шумен
Обновена

Жена и дете загинаха при удар на камион и кола край Шумен

Пострадали са и двамата водачи на катастрофиралите автомобили

30-годишна руска гражданка и 3-годишното й дете са загинали при катастрофата между селата Микре и Сопот на главния път София-Варна. Информацията е на Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

В ловешката болница са докарани и 5-годишното братче и дядото на загиналото дете. Те са с различни наранявания, но няма опасност за живота им.

Пострадали са още две жени и дете, като едната от жените е в тежко състояние. Катастрофата с участието на три автомобила е станала около 15:30 часа. Според очевидци причината е неправилно изпреварване. Пътят е затворен за движение и се преминава и в двете посоки по обходния маршрут Сопот-Угърчин-Микре.

Дъждовното време и трафикът предизвикаха катастрофа и на пътя Шумен - Карнобат, до разклона за село Дибич. 58-годишна жена и 9-годишно дете са загинали, а мъж е откаран в МБАЛ - Шумен - той е в тежко състояние. По първоначална информаьия лек автомобил се е блъснал в товарен.