Във вътрешното ведомство обмислят да правят отсечки, където ще бъде измервана средната скорост. Предвиждат и закупуване на 15 високоскоростни немаркирани автомобили, които ще се движат най-вече по магистралите, за да може да бъде контролирано движението.

Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов пред БНР.

Ще бъде изграден единен център, който да обработва документите за нарушенията, за да избегне субективизмът на служителите.

"От всички технически средства, които работят на територията на страната, информацията автоматично ще бъде изпращана в този център, тя автоматично ще бъде обработвана и ще бъдат издавани наказателни постановления. Всичко ще става напълно автоматизирано", заяви Иванов.

Обявиха 29 юни за ден на безопасността на движението по пътищата

Обявиха 29 юни за ден на безопасността на движението по пътищата

2019 г. протича под мотото "Пази семейството си на пътя"

Ако се задържи тенденцията за тежките катастрофи, до края на годината нарушенията на пътя ще са над 1 300 000, колкото е броят пътни нарушения за цялата 2018 г. Само за миналата седмица са регистрирани над 200 000, каза Иванов.

Според него всяко нарушение е санкционирано и събираемостта е повишена в пъти. Иванов твърди, че където има полицейско присъствие, там нещата са под контрол. 

МВР: За Гърция изберете друго ГКПП, не "Кулата"
Обновена

МВР: За Гърция изберете друго ГКПП, не "Кулата"

Има повишение на бежанския натиск в сравнение с 2018 година, заяви Ивайло Иванов

"На останалите неща, в момента след който преминат полицейските постове, всички започват да карат както си знаят. Именно заради това наблягаме на техническите средства. На различен етап са тези обществени поръчки, но искаме да купим още стационарни камери за контрол на скоростта на движение", заяви главсекът на МВР. 

Уволниха шефа на 6-то РПУ в София

Уволниха шефа на 6-то РПУ в София

Буйствал в заведение, подкарал колата си след употреба на алкохол

За отстранения началник на 6-то РПУ в София, Иванов каза, че поведението му не е добър пример за обществения разговори за доверието на полицията.

"С такива действия няма как да го повишим, защото, колкото и добри резултати да имаме, точно такива ситуации подкопават доверието в нашите служители. Няма смисъл заради неетичното поведение или пиянски изцепки на наши колеги да страдат останалите служители, които си вършат съвестно работата", каза Иванов.

Според него служителите не са машини и е неминуемо да стават такива неща, но идеята е да бъдем нетърпими към такива неща и, когато има такъв проблем, да не си заравяме главата в пясъка, а моментално да реагираме, каза главният секретар на МВР.