Една от основните свидетелки по делото срещу Йордан Тонов-Данчо Пръча - Нина Нинова, успя да изненада прокуратурата на днешното заседание в Софийски апелативен съд.
Пред съдебното трио тя заяви, че нито един от групата не я е изнасилвал, а показанията й, дадени в хода на досъдебното производство и поддържани пред Врачанския окръжен съд, са били под натиск.

Нинова разказа още, че Цветомир Атанасов-Гълъбака, който също е сред основните свидетели на държавното обвинение, я е накарал да даде такива показания. Свидетелката уточни, че преди време е поискала защита от Гълъбака, тъй като един от подсъдимите - Венелин Кръстев, я тормозел. Тогава Гълъбака обаче я накарал да даде интервю за една от водещите медии и да се оплаче от Пръча и компания.

Припомняме, според обвинението през 2002 година Данчо Пръча е образувал престъпно сдружение, в което са участвали Калин Петков, Милен Цонков, Венелин Кръстев-Ечо Мафията, Никола Николов-Колчо и Васил Иванов-Бакеловеца.
Групата се занимавала с наркоразпространение, склоняване към проституция и трафик на хора.
Според източници от 2002 г. до март 2007 г. Пръча е ръководел групата съвместно с Димитър Желязков - Митьо Очите. След като несебърският наркобос влиза зад решетките, Тонов поема контрола еднолично.

През декември миналата година окръжните съдии във Враца определиха 10 години затвор за Йордан Тонов.

Пръча и 14 негови съучастници бяха арестувани след мащабна полицейска акция през октомври 2008 г. Повечето от тях се признаха за виновни по време на следствието и сключиха споразумения със съда. Някои дори вече излежаха минималните си присъди.
Следващото заседание е насрочено за 18 юли.