Апелативният специализиран съд остави окончателно в ареста бившия председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев, съобщава bTV.

Срещу него е повдигнато обвинение, че е участвал в организирана престъпна група, ръководена от бизнесмена Васил Божков.

Според съда няма опасност Митев да се укрие. Задържането му под стража обаче се налагало, защото разследването е в начална фаза и не са разпитани всички обвиняеми, включително Божков.

По думи на прокурор Тихомир Стоев бившият шеф бил "инструмент" на организираната престъпна група заради длъжностното качество, което е имал като председател на агенцията и в което той помагал за престъпните цели на бандата.

Прокуратурата иска арест за бивш шеф на Комисията по хазарта

Прокуратурата иска арест за бивш шеф на Комисията по хазарта

Задържан е и настоящият председател

Според обвинителя Митев го е правил абсолютно съзнателно. Аргумент за това е и дългият период, в който се е случвало - откакто е оглавявал държавната структура. Няма как при първата хипотеза, ако той е бил заставен, той да не е реагирал срещу това заставяне и втора хипотеза, да е бил толкова наивен, че да не е разбирал какво всъщност прави като нарушава закона, посочи Стоев.

От своя страна адвокат Володя Йотов подчерта, че прокурорът не пояснявал по какъв начин е бил инструмент клиентът му и защо е бил такъв.

Защитникът посочи, че е право на Митев да не дава обяснения, което не трябва да води до изводи за вина.

Мярката за неотклонение не може да произхожда от тежестта на обвинението, такава мярка е много тежка репресия, когато е срещу един нормален човек, категоричен бе адвокатът.

Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена

Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена

Територията на хазарта е "джурасик парк"