Оставиха в ареста четиримата, задържани за заплахи и изнудване в София.

С.В. е обвинен за това, че за периода от февруари тази година до 16 октомври в столицата, с цел да принуди млад мъж да се разпореди с вещи, го е заплашил с насилие и му е причинил лека телесна повреда.

В.В. К.Х. и И.К. са обвинени за това, че за периода от 6 септември до 20 септември тази година в София, с цел да принудят мъж да се разпореди с вещи са го заплашили с убийство и са му причинили лека телесна повреда.

Обвиниха четирима, участвали в групата за заплахи, рекети и изнудване в София

Обвиниха четирима, участвали в групата за заплахи, рекети и изнудване в София

Те са задържани за срок до 72 часа

По случаите е образувано досъдебно производство. Ако бъдат признати за виновни, могат да бъдет осъдени на от 2 до 8 години затвор. С постановление на наблюдаващ прокурор четиримата бяха задържани за срок до 72 часа.

Софийският районен съд се съгласи с доводите на дежурния прокурор, че обвиняемите могат да извършат друго престъпление и им наложи мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мерките за неотклонение подлежат на обжалване пред Софийския градски съд.

Припомяме, на 17 октомври СДВР разби група за заплахи, рекети и изнудване в София, като разследването е започнало след подадени жалби от страна на потърпевши. В акцията участва и отряд "Кобра".

СДВР разби група за заплахи, рекети и изнудване
Обновена

СДВР разби група за заплахи, рекети и изнудване

Четирима за задържани