Оставиха в ареста двама, обвинени за незаконно превеждане през границата на страната ни осем чужденци, съобщиха от прокуратурата. Това стана по искане на Районна прокуратура - Елхово.

Обвиняемите са Димитър Йорданов (на 37 г. от село Воден, община Болярово) и Асен Йорданов (на 38 г. от село Попово, община Болярово).

На 15 декември 2016 г. в района на 191 гранична пирамида в землището на село Воден, община Болярово, двамата превели през границата на страната ни от Република Турция в Република България, осем чужденци. Деянието им е квалифицирано като престъпление по чл. 280, ал.2, т.3, вр. ал.1 от НК, според което могат да получат затвор от една до шест години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.

Според прокурора, налице е обосновано предположение, че двамата са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Димитър Йорданов и Асен Йорданов могат да се укрият или да извършат ново престъпление. Съдът прие мотивите на прокурора и остави обвиняемите в ареста.

Определението на Районен съд - Елхово подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Ямбол.