Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста двамата висши антимафиоти Цветан Панков и Кирил Ванков, съобщава БНТ.

Съдът остави без мярка тяхната подчинена Василена Фикирлийска.

Припомняме, тримата бяха задържани по обвинение за опъване на чадър над разпространители на наркотици срещу материално облагодетелстване.

Според прокуратурата тримата са участвали в организирана престъпна група с користна цел.

Днес магистратите обявиха, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите стоят зад престъплението и има опасност да извършат друго престъпление.

Двама от тримата арестувани висши антимафиоти остават в ареста

Двама от тримата арестувани висши антимафиоти остават в ареста

След публично оповестяване на имената им твърдят, че имало опасност да нарушат закона

На заседанието стана ясно, че лица с криминално минало са свидетелствали срещу задържаните. Именно един от тях дал белязаните пари на Панков, като преди това сигнализирал полицията и дал показания, че висшите антимафиоти взимали пари за чадър.

Пред съда Цветан Панков заяви, че от 2013 г. участвал в акции по задържането на престъпни групи, свързани с наркоразпространието, като последната е била през 2019 г. Той посочи, че според негови сведения хора от криминалния контингент са заявявали, че им пречел, поради което ще направят всичко възможно, за да го отстранят.

Защитниците на Кирил Ванков пък заявиха, че няма нито едно доказателство, което да свързва пряко служителя на ГДБОП с участие в организирана престъпна група.

Според тях задържането на двамата антимафиоти е опит на лица от криминалния контингент да отклонят вниманието от себе си.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Шефът на наркоотдела в ГДБОП арестуван за чадър над трафика

Шефът на наркоотдела в ГДБОП арестуван за чадър над трафика

Иван Гешев го познава от 90-те години и е разочарован и потресен