Съдът остави в ареста обвинената за убийството за 13-годишната Александра. Тялото на детето беше намерено след няколко седмично издирване в изоставена постройка в Провадия. 18-годишната Ивалена Маринова, която е арестувана от месец април, поиска да излезе на свобода.

Ивалена беше задържана заедно с приятеля си Красимир Маринов. В ареста тя дели една килия с Анита Мейзер, съобщи "Дарик". Срещу скандалната миска Мейзер, също има повдиганото обвинение за убийство - на съпруга й.

"Искам само да съм в къщи", заяви пред Варненския апелативен съд Ивалена. Нейният адвокат Стилян Любославов поиска да й бъде наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

Той изтъкна чистото съдебно минало, съдействието на разследващите и младата възраст на Ивалена, която наскоро е навършила 19 години. Магистратите отхвърлиха молбата на Ивалена, мотивирайки се, че има риск тя да се укрие.

Припомняме, 13-годишна Александра Любенова Сивриева от Провадия изчезна на път за магазина в края на март т.г., който е в близост до дома й. Първоначално криминалистите се съмняваха, че е отвлечена. Тя бе открита в мазето на изоставена постройка в града. Причината за убийството, за което са обвинени Ивалена и приятелят й, била грабеж.