Оставиха в ареста трима от обвинените за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Елин Пелин.

Припомняме, четирима души бяха задържани на 3 декември при спецакция в Софийска област. Вчера Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за трима от арестуваните, а за четвъртия участник в групата - по-леката мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 3000 лева заради тежко здравословно състояние.

Специализираният наказателен съд уважи искането на държавното обвинение, след като установи достатъчно събрани доказателства, от които да се направи обосновано предположение за участието им в престъпленията, за които са обвинени, както и че могат да извършат нови престъпления.

Искат постоянен арест за четирима дилъри в Елин Пелин

Искат постоянен арест за четирима дилъри в Елин Пелин

Единият е с парична гаранция заради болест

При специализираната операция у задържаните, както и при претърсванията на ползваните от тях 7 адреса и автомобили бяха намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг амфетамини в различни разфасовки, подготвени за разпространение на черния пазар. Иззети бяха и електронни везни, мобилни телефони и пари в брой. Участниците в групата бяха задържани непосредствено след сделка с доставчици на наркотици на едро от София.

Решението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано.