Русенският окръжен съд остави в ареста задържаните за убийството на таксиметровия шофьор в русенското село Николово, съобщава БНТ.

Мерките за неотклонение на двамата 17-годишни младежи бяха разгледани поотделно. Те са обвинени в грабеж, придружен с убийство. Откраднали 60 лева. Тъй като двамата са непълнолетни, законът предвижда от 3 до 10 години затвор.

В съдебната зала Деян заяви, че не помни какво е сторил, защото преди това употребили амфетамин, марихуана, уиски и ром. Магистратите се произнесоха по неговата мярка снощи, а по тази на приятеля му - Николай, днес.

Двама ученици с обвинения за убийството на русенския таксиджия

Двама ученици с обвинения за убийството на русенския таксиджия

Обвинението е за грабеж, придружен с убийство

В нощта срещу 14 март, вторник, двамата ученици се качили в таксито в Русе. Те пожелали да бъдат закарани до село Николово. Там нанесли повече от 10 прободни рани с нож в тялото на шофьора. След това откраднали портмонето с намиращите се вътре документи, 60 лв. и ключовете на таксито. Задържани са в Русе в нощта срещу сряда.

Клиент уби таксиджия в Русе
Обновена

Клиент уби таксиджия в Русе

Шофьорът издъхнал от прободна рана

Според прокурора Деян и Николай са планирали достатъчно добре престъплението, тъй като са се снабдили с тиксо и ножове. Избрали таксиметровия шофьор пред друг двама заради възрастта му.