Бургаският окръжен съд остави в ареста обвинените в брутално убийство на Асен Пуров, 70-годишния бездомник в Айтос, съобщава БГНЕС.

20-годишният Желязко Д. и 16-годишния Ясен С., след като пили, нанесли без никакъв мотив 32 удара с нож и удряли многократно с юмруци в главата възрастния човек. Нападнали са Асен Пуров докато спи в необитавана постройка.

При първи разговор с един от обвиняемите, той все още е бил под въздействието на алкохол. И двамата обясняват, че са пили и към момента нямат никакво обяснение за извършеното убийство, стана ясно в съда.   

Припомняме, оръжието, с което е извършено престъплението, е открито. По него са открити следи от жертвата и един от обвиняемите.

Обвиниха двама младежи за убийството на бездомник в Айтос

Обвиниха двама младежи за убийството на бездомник в Айтос

Мъжът е наръган 32 пъти, престъплението било извършено за удоволствие

Това е вторият случай, в който младежи са обвинени са убийството на бездомник в рамките на 2018 година.

На 22 януари двама младежи на 13 и 14-годишна възраст бяха обвинени за убийството 53-годишния бездомник Красимир Куртев в Бургас. Мъжът беше открит мъртъв на 13 януари. В края на януари прокуратурата определи постоянен арест за 14-годишния младеж. Въпреки, че според държавното обвинение убийството е извършено в съучастие с 13-годишното малолетно момче, то не е обвинено, защото не носи наказателна отговорност.

Мотивите за убийството на бездомника - жертвата се скарала с момчетата.