С решение на Софийския градски съд освободиха 15-годишния Данаил Бейкверди, който на 26 юли намушка с нож момче в столичния квартал "Надежда", съобщи Нова телевизия.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен срок.

Припомняме, посегателството стана на междуетажна площадка в блока, където живее пострадалият 16-годишен младеж. След тежка операция раненият бе спасен в "Пирогов".

Извършителят бе задържан малко след нападението, в непосредствена близост до блока, където е наръгал своя съученик. По-късно в интернет бе показан запис с неговите самопризнания, в които той твърди, че е бил подложен на онлайн тормоз.

Постоянен арест за момчето, наръгало съученик в София

Постоянен арест за момчето, наръгало съученик в София

Обвиняемият твърди, че го тормозили от година

15-годишният Данаил Бейкверди заяви пред съда, че съжалява за стореното. Той помоли да го освободят от ареста, защото и там е подложен на тормоз от страна на съкилийниците си. Те го биели и заплашвали, че ще посегнат на родителите му.

Момчето, наръгало съученик, остава в ареста за 72 часа

Момчето, наръгало съученик, остава в ареста за 72 часа

Отмъщавал за интернет тормоз, обвиниха го в опит за убийство

Съдиите се съобразиха с добрата характеристика на младежа. Освен успехи в учебния процес, мнението на неговите преподаватели е, че той е спокойно и неконфликтно момче.
Другият мотив за освобождаването на Бейкверди, наръгал свой съученик, е че е престоял два месеца в ареста. Той бе освободен с мярка за неотклонение - надзор от инспектор на Детска педагогическа стая.