Освободиха предсрочно от затвора осъден по делото "Наглите", съобщава Нова телевизия.

Решението е на Софийският апелативният съд.

Ивайло Ефтимов-Йожи излиза 2 години и 5 месеца по-рано от затворническото общежитие "Казичене". Той беше осъден като член на групата за отвличания "Наглите" на 18 години затвор.

Мотивът за освобождаването му е, че той е изтърпял повече от 2/3 от наказанието си - 15 години и 6 месеца. Освен това според съдиите Ефтимов се е поправил и превъзпитал в затвора.

Прокуратурата е против предсрочно освобождаване на един от "Наглите"

Прокуратурата е против предсрочно освобождаване на един от "Наглите"

Ивайло Ефтимов обжалва на по-горна инстанция предишен отказ

"Данните по делото безпротиворечиво и еднозначно сочат, че към настоящия момент с примерното си и позитивно поведение, както и с отговорното си и честно отношение към труда Ивайло Ефтимов е дал достатъчно по обем и съдържание доказателства за своето поправяне", е позицията на магистратите.

За това пред съда становища дали от затворническото общежитие "Казичене", както и Замфир Драганов - началник на ЗО "Казичене". Той отбелязал, че процесът на поправяне и превъзпитание при Ефтимов е завършил и че корекционната работа с него е приключила.

Припомняме, Ивайло Ефтимов заедно с Прокопи Прокопиев бяха обвинени и осъдени за това, че в периода октомври 2007 г. - декември 2009 г., са образували и ръководили в София организирана престъпна група за отвличания на хора.