Прокуратурата е категорично против предсрочно условно освобождаване на осъдения участник в групата на "Наглите" И.Е. (Ивайло Ефтимов), съобщиха от държавното обвинение.

Становището е след като в открито съдебно заседание, състав на Софийския апелативен съд е разгледал жалбата на защитата на Ивайло Ефтимов, изтърпяващ едно общо наказание от осемнадесет години "лишаване от свобода" за извършени от него престъпления - отвличания, грабеж, участие в организирана престъпна група.

Жалбата на подсъдимия оспорва отказа му за предсрочно условно освобождаване от остатъка на наложеното му общо наказание "лишаване от свобода" на предходна инстанция.

По искане на защитата са разпитани служители от затворническото общежитие.

Наказанието на члена на групата за отвличания "Наглите" е за извършени от него тежки умишлени престъпления срещу личността с висока степен на обществена опасност. Няма достатъчно убедителни доказателства за поправянето на Ефтимов в затвора, смятат от прокуратурата. Такова е и становището на представителя на началника на пенитенциарното заведение. Предстои произнасянето на съда.

Ивайло Евтимов заедно с Прокопи Прокопиев бяха обвинени и осъдени за това, че в периода октомври 2007 г. - декември 2009 г., са образували и ръководили в София организирана престъпна група за отвличания на хора.