От "Джи Пи Груп" АД уведомиха, че парите, с които оперира компанията, са с ясен произход. Това се казва в позиция на фирмата, изпратена до медиите.

Обвиниха двама от "Джи пи груп" за пране на пари

Обвиниха двама от "Джи пи груп" за пране на пари

Двамата са на свобода под гаранция

Текстът, пристигнал часове след информацията на Спецпрокуратурата, че са обвинени двама служители на "Джи Пи Груп" за пране на пари, публикуваме без редакторска намеса:

"Във връзка със съобщение на Специализираната прокуратура, Джи Пи Груп АД държи да уточни, че всички средства, с които компанията и нейните акционери работят, са с ясно доказан и законен произход. Извършването на финансови и банкови операции е обичайна дейност, която не съдържа никакви елементи на престъпление.

Длъжни сме да отбележим, че преди близо месец Джи Пи Груп АД заяви в писмен вид до прокуратурата желанието си за пълно съдействие на разследването, но от компанията не бе потърсена официална информация. В подкрепа на горното твърдение в момента на повдигането на обвиненията на прокуратурата са предоставени повече от 1000 страници доказателствен материал за законния произход на средствата.

До момента по случая прокуратурата не е представила никакви доказателства съобразно изискванията на чл. 219 от Наказателно-процесуалния кодекс.".

Иван Гешев: Акционер в "Джи Пи Груп" е опитал да нареди 14 млн. евро в своя смeтка

Иван Гешев: Акционер в "Джи Пи Груп" е опитал да нареди 14 млн. евро в своя смeтка

Турция ни връща Димитър Желязков - Очите

Припомняме, при разследване за горене на документи на компанията бяха арестувани двама репортери - Димитър Стоянов от сайта Бивол и Атила Биро от румънския Rise Project.
Заедно с адвокат, който бил с тях, те бяха са отведени за часове през нощта в РПУ Радомир, докато провеждали разследването. Благодарение на румънския консул, който незабавно отишъл в полицията, двамата разследващи журналисти бяха освободени.

Заради разследването два големи проекта, поети от компанията, бяха върнати в начална точка. Става въпрос за тунелът "Железница" от АМ "Струма", както и трасето на столичния трамвай №5.