Обвинения на заподозрения за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров са повдигнати задочно, в момента, в който той кацне на територията на страната, ще му бъдат предявени. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-главният прокурор Иван Гешев. Не съм запознат с подробности по делото, но има събрани голям обем от доказателства, така че с тях е способно да бъде доказано това престъпление, допълни Гешев.

"Джи Пи Груп" се оплакват: Винаги сме спазвали законите, а ни сатанизират

"Джи Пи Груп" се оплакват: Винаги сме спазвали законите, а ни сатанизират

"Определени групи от хора, които имат определени интереси"

Той коментира и разследването на строителната фирма "Джи Пи Груп", довело до отстраняването й от участие във всички обществени поръчки и европроекти. Образувано е досъдебно произвоство за пране на пари. Запорирани са 14,7 млн. евро. Имало е опит тази сума да бъде наредена по сметка в чужбина на един от акционерите във фирмата. Въз основа на това има разследване за пране на пари, както и за твърденията в някои медии, че има злоупотреби с еврофондове, обясни Гешев.

Съдът отмени за втори път запечатването на хотел "Маринела"

Съдът отмени за втори път запечатването на хотел "Маринела"

Според магистратите разпореждането на НАП е незаконосъобразно

Магистратът коментира и спецакцията, свързана със собствениците на столичния хотел "Маринела" и крупни бизнесмени семейство Арабаджиеви.

Гешев допълни още, че само от две фабрики за нелегално производство на цигари, които бяха разбити при спецакции на МВР и прокуратурата, държавната хазна е била ощетена с около половин милион лева, които не са достигнали до българския данъкоплатец. Несериозно е да се твърди, че тези акции и разследвания са стихийни, категоричен е Гешев.

По случая с разбиването на група за нелегална търговия с антични ценности, прокурорът обясни, че има експертна справка, която доказва, че при намерения уникален венец, става въпрос за антично злато.

Цветанов създаде комфорт за хора като Митьо Очите, натърти Румен Петков

Цветанов създаде комфорт за хора като Митьо Очите, натърти Румен Петков

"Цветановщината" помогна на Очите да победи държавата през 2009 г.

Относно екстрадицията на Димитър Желязков - Очите от Турция, Гешев заяви, че има законов срок за документите и зависи от турския съд кога Желязков ще бъде екстрадиран. Нямам притеснения, допълни прокурорът.