"За хора като Димитър Желязков и компания комфортът беше създаден от Цветанов и цветановщината." Това отсече председателят на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция в Бургас.

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Защо е нужно прокуратурата да вдига цялата тази пушилка около работа, която по принцип и по закон е длъжна да върши

"През 2007 г. беше извършен арест на организирана престъпна група, 17 члена, като всички те влязоха в затвора. Как са лежали в затвора е друг въпрос. Правоохранителната система, Министерството на вътрешните работи, професионалният му състав по блестящ начин извърши повече от шест месеца полицейска операция по проследяване, подслушване, агентурно набиране на информация и доказателствен материал. 17 души, в това число и счетоводител, бяха вкарани в затвора, където им е мястото", категоричен е Петков.

Румен Радев намекна за политически чадър над Очите
Обновена

Румен Радев намекна за политически чадър над Очите

Герберските чиновници подписали договора

След това обаче през 2009 година основните фактори в Министерството на вътрешните работи, които организирали и провели акцията "по учебник", били уволнени от системата.

И именно това била годината, в която Димитър Желязков победил държавата.

"Неговият инструмент се казва Цветан Цветанов. Той, като министър на вътрешните работи, уволни генерал Павлин Димитров, тогава директор на Областната дирекция в Бургас, след това главен секретар на Министерството на вътрешните работи и полковник Жоро Стоицев, тогава ръководител на ДОТИ. По този начин тогава министърът на вътрешните работи каза на цялата бургаска полиция, че който се занимава с Димитър Желязков, го уволнява. Кой да работи тогава с него", продължи лидерът на АБВ.

Той е категоричен, че политическите партии, които са съпътствали вътрешния министър през посочения период, трябва да понесат политическа отговорност.

Случаят "Бенчев" показва политически чадър върху престъпността според Атанасов

Случаят "Бенчев" показва политически чадър върху престъпността според Атанасов

Случаят бил целенасочена атака срещу фасадната опозиция на БСП

"Не познавам Бенчо Бенчев и няма как да кажа каквото и да е за него. Той доби популярност, защото беше в Турция с Димитър Желязков", посочи Петков и допълним, че когато една партия издига такива съветници, тя трябва да носи отговорност пред обществото.