Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. Същите тези, които са сключили договорите в митницата, кой ги е назначил?

Прави се внушение, че служебното правителство сключва договора (служебното правителство "Герджиков", договор за охрана на митниците - бел. ред.), a на практика назначените от ГЕРБ чиновници в митниците, които служебното правителство остави непокътнати - проф. Герджиков не е пипал нито един от тях - те лично подписват договора.

С тези думи президентът Румен Радев коментира твърденията, че фирмата на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев "Аркус сигурност Бургас" е взела обществена поръчка в мандата на служебното правителство, което президентът назначи.

Горанов: Президентът има право да води война с ГЕРБ

Горанов: Президентът има право да води война с ГЕРБ

Финансист №1 не приема атака срещу администрацията

Малко по-късно финансовият министър Владислав Горанов отговори на думите на президента с репликата, че той има право да води политическа война срещу партия ГЕРБ, но администрацията била от професионалисти. Според Горанов, фирмата, която охранява митнически бюра, е спечелила търговете за тази дейност съвсем резонно. Припомняме, че Митьо Очите бе в управата на тази охранителна компания.

Радев към курсантите във ВМС: Носете пагоните с достойнство и чест
Обновена

Радев към курсантите във ВМС: Носете пагоните с достойнство и чест

Тази година офицерски пагони във Варна получиха 16 курсанти

"Тече една паралелна кампания, която по най-нагъл начин се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителство", заяви държавният глава, който участва в празника на ВМС във Варна.

Румен Радев не чул извинение от Заев

Румен Радев не чул извинение от Заев

Президентът иска правителствена реакция за присвояването на Илинденското въстание

По думите му за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време. Това също показвало, че договорите с Димитър Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от кабинета "Борисов 2".

Шефът на „Аркус”: Освобождаваме Митьо Очите

Шефът на „Аркус”: Освобождаваме Митьо Очите

Митьо Очите е бил на трудов договор в "Аркус-Сигурност"

Президентът дори намекна за предсрочни избори и за назначаване от него на ново служебно правителство.

"Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е ясен - следващия път всички вън", отсече Радев.

"Вече провериха отчетите в Сметната палата. Такова име - Бенчо Бенчев, не фигурира в моята кампания. Нито го познавам, нито съм бил на гости у тях", допълни президентът.

Спецпрокуратура, полиция и НАП проверяват охранителната фирма "Аркус"

Спецпрокуратура, полиция и НАП проверяват охранителната фирма "Аркус"

Проверката е във връзка с разследването на престъпната група на Митьо Очите

Радев коментира и действията на властта за модернизацията на армията у нас. Според него властта все още действа мудно и нерационално по отношение на модернизацията на флота и въоръжените сили. 

"Ако и тази година се повтори сценарият от миналата - гръмки обещания, заделяне на бюджет и после блокиране на проектите, ще се потвърди тезата, че всъщност модернизацията е благороден предлог, за да се задели бюджет и после да се трансформира в излишък. Да се генерира излишък, който отново да се похарчи по неясни механизми и критерии", допълни държавният глава.

Военните проекти да са съвместими с НАТО, иска Борисов

Военните проекти да са съвместими с НАТО, иска Борисов

С тези подготовки се учим да се отбраняваме заедно според премиера