Димитър Желязков - Митьо Очите ще бъде освободен като консултант на охранителната фирма "Аркус-Сигурност", където е на заплата от няколко години.

Това заяви неговият работодател - съдружникът и управител в компанията Иван Владимиров пред bTV.

Радев уверява, че няма изтичане на информация по случая с Очите

Радев уверява, че няма изтичане на информация по случая с Очите

Помага на кметовете в малките населени места за повече полицейско присъствие

Припомняме, Димитър Желязков - Митьо Очите беше задържан в Истанбул с няколко българи. Българските власти предприеха действия, след като през миналия уикенд разбиха организирана престъпна група, на която Митьо Очите е ръководител.

Иван Владимиров заяви пред телевизията, че тече процедура по неговото освобождаване, която включва консултация с Инспекцията по труда, тъй като Очите има степен на инвалидност.

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Защо е нужно прокуратурата да вдига цялата тази пушилка около работа, която по принцип и по закон е длъжна да върши

"И какво да му кажа - да си дойде ли", запита Владимиров във връзка с това, че при ареста си в Турция Желязков е бил в отпуска.

Митьо Очите е бил на трудов договор в "Аркус-Сигурност".

Бившият началник на районни управления и на Криминалната полиция в Несебър на няколко пъти подчерта, че той е шефът на Очите, а не обратното.

Запитан защо охранителите от "Аркус" наричат Димитър Желязков "Шефе", Владимиров отговори, че "може би изпитват известен респект от биографията му".

Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите

Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите

Помагал на Желязков с превоз до Истанбул, не знаел, че се издирва

Шефът на "Аркус" разкри, че познава Желязков от повече от 20 г., тъй като е работил с него при разследвания, касаещи престъпления, извършвани от други лица.

"Каква е пречката, след като си е изтърпял наказанията и отговаря на условията, да бъде взет на работа? Нашата цел е комерсиална, да използваме за нашата дейност това, което може да даде той", отговори Владимиров на въпрос защо човек с такава биография работи при бивш полицай.

"В края на 2015 г., ако не греша, предложи негов познат да го вземем на работа, да използваме контактите му, неговите лични връзки, една огромна част от нашата дейност е по този начин - с контакти, с близки и познати", уточни Владимиров, като подчерта, че предложението не е дошло от Бенчо Бенчев.

Бенчев също има дял в охранителната фирма. С него Владимиров се познава от 25 години.

Иван Владимиров защити сина си - зам.-директора на Бургаския затвор Методий Владимиров, който е сочен от лишени от свобода за приближен на Димитър Желязков. Според шефа на "Аркус" това е очерняща кампания, финансирана от неназовани от него лица.

Пред Нова телевизия шефът на фирмата Иван Владимиров заяви, че Очите се е занимавал с търсене на обекти. По длъжностна характеристика Димитър Желязков - Митьо Очите е мениджър в охранителна фирма "Аркус".

"Занимаваше се с маркетинг, търсене на обекти", заяви Владимиров и добави, че Бенчо Бенчев е акционер и няма преки ангажименти във фирмата.

Според Владимиров Желязков е бил в Турция за лечение.

"Знам, че отиде да се лекува, щяха да му правят операция. Имаше херния, наред с другите му проблеми, трябваше да ходи на контролен преглед. Няколко пъти ходи в Турция в една болница", разкри Владимиров.