Вътрешният министър Валентин Радев и главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов се срещнаха със състава на РУ- Елин Пелин и кметовете от региона. Радев увери служителите в готовността на ръководството да осигури всички необходими условия за нормалното изпълнение на служебните им задължения.

Вътрешният министър обясни, че няма теч на информация, така че Димитър Желязков - Митьо Очите да реши да напусне страната преди акцията в Бургас. "Ако беше изтекла информация, щеше ли той да отиде в Гърция, в Турция и да го хванем там".

Маринов коментира, че Митьо Очите е задържан за 30 дни в Турция, докато мине процедурата за екстрадиране, но продължава да тече активна работа на в Бургас във връзка с престъпната група.

Делчев: Бенчев е поредният суджук и пример за връзките на БСП и ГЕРБ с мафията

Делчев: Бенчев е поредният суджук и пример за връзките на БСП и ГЕРБ с мафията

БСП и ГЕРБ винаги са били в съюз по въпросите за много пари

Радев е доволен от анализа за дейността на РУ- Елин Пелин през първите шест месеца на 2018г. и постигнатите до този момент резултати говорят и за добра работа на новото ръководство на областната дирекция.

Кметовете на малките населени места са доволни от доброто ниво на комуникация и взаимодействие с полицията, в това число и положителният ефект от изграденото видеонаблюдение.

"Исканията на кметовете са в посока повече полицейско присъствие, ограничаване на тежкотоварния трафик през селата, контрол върху отделни нощни заведения, които притесняват жителите. В тази посока заедно с ръководството на областната дирекция се ангажирахме да предприемем необходимите мерки в рамките на нашите правомощия", обясни Радев.

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Видеото е заснето на ГКПП "Капитан Андреево"