Заловеният с Митьо Очите Бенчо Бенчев е поредният "суджук" и пример за връзката на двете най-големи политически партии с мафията у нас. Това заяви пред БНР председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев по повод залавянето на лицата, уличени в участие в престъпна група в Бургаско.

Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите

Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите

Помагал на Желязков с превоз до Истанбул, не знаел, че се издирва

"Не можем да кажем, че Бенчев е на БСП, само защото се е явил от техните партийни листи на местните избори. Като заместник-председател на Общинския съвет в Бургас, той е получил и гласове от ГЕРБ. Не приемам твърдението, че заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов е нямал никаква информация за съмнителната връзка на Бенчев с местната мафия. А случаят с предсрочното му пускане от властите е поредното доказателство, че по места ГЕРБ и БСП имат едни и същи опорни хора", натърти Делчев.

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Видеото е заснето на ГКПП "Капитан Андреево"

По думите на събеседника лобистките промени за приватизационните сделки, които ГЕРБ прокараха, а БСП активно подкрепиха чрез техния председател на икономическата комисия в НС, свидетелстват, че тези две партии са винаги в съюз по въпросите, касаещи много пари.

"Същото е и на местно ниво, като в десетки общини, сред които Бургас, Самоков, Дупница и други, ГЕРБ и БСП гласуват преимуществено заедно. Само с ПР действия социалистите не заблуждават никого, че са реална опозиция", отсече още Делчев.

Бенчо Бенчев: Срещнах Желязков случайно, помогнах му, защото беше болен
Обновена

Бенчо Бенчев: Срещнах Желязков случайно, помогнах му, защото беше болен

Зърненият бос не искал да излиза от политиката