Министърът на финансите Владислав Горанов отхвърли обвинението от президента Румен Радев срещу служители на Агенция "Мтиници", съобщи БНР. Според Горанов, президентът има право да води политическа война с управляващата партия ГЕРБ, но администрацията в МФ е от професионалисти.

Румен Радев намекна за политически чадър над Очите
Обновена

Румен Радев намекна за политически чадър над Очите

Герберските чиновници подписали договора

По-рано във Варна държавният глава намекна, че има политически чадър над Димитър Жельзков - Митьо Очите по повод обществената поръчка за избор на охранител на митнически бюра. Фирмата, спечелила търга за охрана на тези бюра, е свързана с Димитър Желязков - Митьо Очите.

Припомняме, на 4 август Желязков бе арестуван заедно с общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев в Истанбул. Малко по-рано Митьо Очите бе обявен за издирване от Интерпол

Два дни по-рано в Бургас имаше спецакция срещу група за рекет.

Според премиера Бойко Борисов в залавянето на спорния бизнесмен е участвал и турски министър.
По думите на общинаря Бенчев, Очите бил болен и той го превозил с луксозния си автомобил.

"Цитирана напоследък фирма печели три от обособените позиции, свързани с охрана на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2520 лева за две години. Не намирам мотивите за толкова остра реакция от страна на държавния глава", заяви Горанов.

Той припомни, че за последните 25 години в Министерството на финансите са назначавани и са работили само експерти.

Горя ресторантът, арена на стрелбата по Митьо Очите

Горя ресторантът, арена на стрелбата по Митьо Очите

Не са намерени следи от запалителен продукт.

По думите на Горанов, ако позицията на президента Радев е да атакува политически ГЕРБ, това си е негово право на политика на държавен глава.

"В случая, ако е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право. Но аз не приемам атака срещу българската държавна администрация и особено тази на Министерството на финансите, в случая на Агенция "Митници", заяви Горанов.