След пътни инциденти от години се раздават шамари. Някой обаче реши, че това е голяма новина. Така адвокат Павел Чернев коментира пред БиТиВи вчерашния бой на бул. „Черни връх”. Чернев защитава един от участниците – Симеон Христов.

Припомняме, че след катастрофа на столичния бул. „Черни връх” вчера в обедните часове се стигна до бой. Шофьорът на един от катастрофиралите автомобили слязъл от колата си и започнал с юмруци да удря по главата шофьора на другата кола. Полицията задържа 35-годишен криминално проявен столичанин.

Чернев коментира, че подобни случай не са нормални. Той обясни, че побоищата по пътищата са престъпления и излизането от колата след катастрофа е хулиганство.

Павел Чернев е категоричен, че това не е поредният случай с онези типове, които обикаляли мотивирани да бият други хора. Насилието било провокирано от факта, че при инцидента била нанесена сериозна травма на съпругата на неговия подзащитен. Съпругата на Симеон Христов била с тежка травма на едната ръка, със счупвания на две места и й предстояла операция.

Пред адвоката си Симеон Христов само признал, че е изпаднал в тежък афект от състоянието на жена си.

Павел Чернев призова Христов да не бъде нарочен за мутра бияч. Самият той го познавал от много години и знаел какъв човек е. Той определи Симеон Христов като много тих, сериозен човек и негов приятел. Запитан дали Христов е криминално проявен адвокатът отговори, че имал едно дело за средни телесни повреди от 2004 г., но тогава бил признат за невинен.

„На видеоклиповете и снимки разпознавам едно лице като основен деец – огромен мъж с кожено яке и завидни умения по бойни изкуства”, допълни адвокатът. Той коментира, че Симеон е „специалист по бойни изкуства”, но не е огромен мъж с кожено яке.

Павел Чернев призова свидетелите, които са видели и заснели случката, да дадат показания в Четвърто районно. Той е категоричен, че става въпрос за битов инцидент, случил се на обикновен човек. Важно било да се изяснят всички версии.

Междувременно, пред Нова телевизия приятелката на Симеон Христов заяви, че не е видяла никой никого да удря. Имало само крясъци. Тя разказва, че се движели бавно, говорели си, смеели се. Тогава жената видяла колата от пресечката, а малко по-късно последвал и ударът. Отворили са се въздушните възглавници.

По думите на жената всички снимали, никой не бил извикал линейка. Симеон й давал вода и я питал как е. Тя не може да си обясни защо приятелят й е задържан. Не бил нито агресивен, нито нервен.