Ще съдим "Софийска вода" за неверни данни в доклад, в който се твърди, че при нас се изливат 290 л. на секунда вода от яз. "Студена". Това заяви пред bTV директорът на "Стомана Индъстри" Константин Стаменов.

"Целият отток на яз. "Студена" е 350 л в секунда преди режима. Ако 290 л се изливат в "Стомана", то вода няма да стига до града. Това излиза от доклада на "Софийска вода", ние сме ги предупредили, те не реагираха и ще ги съдим", обясни Стаменов. 

По думите му от началото на ноември предприятието е спряло да ползва вода от яз. "Студена".

Стаменов е категоричен, че няма и не е имало нерагламентирано отклоняване на води.

От "Стомана"-Перник настояват да се изтегли доклад за загубите на вода

От "Стомана"-Перник настояват да се изтегли доклад за загубите на вода

Предприятието не отклонява води от яз. "Студена"

"Консумацията на вода на предприятието е намалена преди 15-20 години. Ние инвестирахме 20 милиона във водния цикъл и консумацията на завода падна. Тя в момента е 2% от консумацията на града преди режима", заяви още директорът на "Стомана".

Той обяви още, че заводът използва вода за промишлени нужди, защото тя не преминава през пречиствателна станция.

МВР със спецакция за кражба на вода в "Стомана" Перник
Обновена

МВР със спецакция за кражба на вода в "Стомана" Перник

Маринов ръководи спецоперацията, Караниколов проверява

"Когато стана ясно, че предстои режим на водата, ние помолихме да бъде намален дебитът към нас. Имахме притеснения още през лятото, че ще се стигне до режим. Не сме подавали сигнал, защото това е отговорност на ВиК - Перник.

Всеки месец ние подаваме заявление какви количества ще са нужни за предприятието, като обикновено дебитът е над този, който ни е необходим. Разрешението за това се подписва от министъра на околната среда", допълни още Константин Стаменов. 

Къде е отговорността на държавата, питат от "Спаси Перник"

Къде е отговорността на държавата, питат от "Спаси Перник"

Нямало умисъл в източването на язовира, смята проф. Павел Пенчев

Припомняме, вечерта на Бъдни вечер МВР проведе спецакция в "Стомана" Перник заради кражби на вода. С багери и тежка техника униформени и прокурори влязоха в пернишкия завод.