Откраднато е българското знаме от двора на НИМХ - Варна в Морската градина на града. Камери на сградата на института записват кражбата, която е станала преди седмица, съобщава НоваТВ.

Близо минута момчета планират кражбата си, около 5 часа сутринта. Двама от тях прескачат оградата и бързо взимат знамето. "Изрязали са въжето, свалили са знамето и са го прехвърлили през оградата. След това побягват", коментира директорът на НИМХ- Варна Иван Иванов.

"Най-странното и опасно е, че извадиха доста солиден нож и отрязаха въжето. Въпросът е в това, кой се разхожда с нож в Морската градина. Прилича ми на някакво отмъщение към знамето. Не знам дали е към институцията", допълва той.

Иванов подава сигнал в полицията, тъй като предполага, че това е отмъщение. Никой не е чул или видял случващото се, въпреки че по това време има дежурни в института.

"Човек си задава хиляди: дали са българи, ако са българи, то ние врагове ли сме им? Знамето може да им трябва, за да го развяват на спортни мероприятия, ако е така - хубаво", обяснява Иван Иванов.