Крадци задигнаха и химикалките на учителките от детска градина в бойчиновското село Портитовци, Монтанско, съобщи Нова телевизия.

Крадците се промъкнали, когато градината не работела. Те влезли през незатворен прозорец на първия етаж на детската градина в Бойчиновското село Портитовци. Те проникнали през стая, която не се използва и е заключена.

Без да разбиват други врати на стаи, се насочили към групата на децата и отмъкнали компютъра, клавиатурата и мишката. В компютъра има лични данни, има данни за всички лица, за персонала, админ системата, всичко е вътре, базата данни от 2000 година, всичко, заяви Виолета Къчева, директор на градината.

Крадците са оставили монитора и принтера, които без компютъра са безполезни за работата на детската градина.

"Те някакво приспособление явно са имали и си отварят. Вратата беше заключена и сега вече оттук си заключват и продължават", каза Виолета Къчева - директор на ДГ "Щурче" - село Портитовци.

Грабителите взели още светещи колонки, стационарен телефон и електрическа печка. Според директора на детската градина, крадците са търсили парите от таксите.

Кметът на Община Бойчиновци ще достави компютър на градината, но директорката приканва крадците да върнат досегашния.

"Аз много се надявам да донесат обратно техниката, няма да им върши на тях работа. Нека да задържат и клавиатурата и мишката и перфоратора и всичко друго да си задържат", заяви Къчева.

От полицията търсят извършителите.