Над половин милион - 549 200 къса /27 460 кутии/ контрабандни цигари, укрити в камион с мебели откриха митнически служители на МП Лесово, съобщиха от агенция "Митници". Арестуван е шофьорът, турски гражданин, и е обвинен в контрабанда в големи размери. Предстои внасяне на мярка за постоянен арест на турския гражданин.

"Находката" е разкрита на 05 октомври 2021 г., когато товарен автомобил с турска регистрация пристига на МП Лесово на входящо трасе от Турция, управляван от турски гражданин.

Заловиха контрабандни цигари, укрити в дървени пана на МП "Капитан Андреево"

Заловиха контрабандни цигари, укрити в дървени пана на МП "Капитан Андреево"

Образувано е досъдебно производство

По документи камионът е превозвал мебели от Турция за Франция. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка. При последвалата физическа проверка митническите служители откриват между декларираните мебели 55 кашона, съдържащи 549 200 къса контрабандни цигари от различни търговски марки, всички с турски акцизен бандерол. Кашоните с цигари са били опаковани със защитно фолио по същия начин, както и превозваните мебели. Общата стойност на контрабандните цигари възлиза на 162 073 лева.

Образувано е досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.