Днес трябваше да започне процесът срещу Манчо Панюков - мъжът, който през февруари уби двете си деца и след това подпали къщата на семейството си.

Делото обаче беше отложено заради внезапно влошилото се здравословно състояние на роднините на съпругата му Биляна Панюкова. Припомняме, тя почина в следствие от раните си, получени при пожара в къщата. Освен нея в болница за лечение бяха пирети още четирима души - всичките роднини или близки на семейството.

Убиецът от село Осиково беше доведен в съда под засилена полицейска охрана.

Делото трябваше да бъде закрито заради използваните в процеса на разследването специални разузнавателни средства. При залавянето на Панюков от полицията обявиха, че той е направил признания.

Внезапно, при вида на убиеца Манчо, роднините на съпругата му започнаха да припадат. За майката на Биляна и сестрите й бяха повикани линейки.

Близките, които бяха привлечени като свидетели, не позволиха на делото да бъде даден ход и опитаха саморазправа с убиеца.

Припомняме, резултатите от съдебнопсихиатричната експертиза показаха, че той е клинично здрав и не страда от психическо заболяване.

Делото срещу Манчо Панюков беше отложено за 19 октомври.