Специализираният съд отложи гледането на мярката на Димитър Желязков - Очите, предаде Нова телевизия. Това стана заради искане на адвоката на Желязков съдът да разпореди изготвянето на съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е здравословното състояние на обвиняемия.

Молбата, постъпила на 22 март, е била уважена и вчера експертизата е била назначена от съда.

Днес се гледат мерките на Йордан Въчев, Иван Пишиев и Радослав Николов, които се смятат за съучастници на Желязков. Заседанието обаче беше временно прекъснато. След възобновяването му съдът трябва да реши дали да измени мерките на тримата подсъдими в по-леки.

Съдът остави Митьо Очите в ареста и без медицинска експертиза
Обновена

Съдът остави Митьо Очите в ареста и без медицинска експертиза

Адвокатът му поиска смяна на съдебния състав

Припомняме, Желязков е уличен като лидер на организирана престъпна група за палежи, побои и разпространение на наркотици. За тези престъпления законът предвижда до 15 години затвор. Димитър Желязков беше екстрадиран от Турция, след като прекара 6 месеца в турския арест.

Ден след екстрадицията на Митьо Очите Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянното му задържане. Гледането на мярката му за неотклонение обаче беше временно отложено, тъй като по думи на адвоката на Желязков той имал здравословни проблеми и 96% инвалидност.

Независимо от това на 21 февруари Спецсъдът остави Очите в ареста поради риск той да извърши друго престъпление. Тогава магистратите отказаха да назначат медицинска експертиза.

Митьо Очите: Обвиненията срещу мен са несериозни
Обновена

Митьо Очите: Обвиненията срещу мен са несериозни

Желязков остава в ареста за постоянно