Отложиха гледането на мярката за неотклонение на бившия председател на ТЕЛК - Ловеч Д.П.М. Тя бе обвинена в получаване на подкуп.

Причина за отлагането бе изготвянето на съдебно-медицинска експертиза. Бившият шеф на ТЕЛК-Ловеч сега е под домашен арест.

По време на заседанието адвокатът ѝ представи амбулаторен лист с описано нейно заболяване, за което се препоръчва определена терапия. По искане на защитата, съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали тази терапия може да се осъществява в домашни условия.

Следващото заседание за разглеждането на мярката за неотклонение на Д.П.М е насрочено за 19 юли. 

Пуснаха под гаранция посредника от схемата с подкупите с шефа на ТЕЛК-Ловеч

Пуснаха под гаранция посредника от схемата с подкупите с шефа на ТЕЛК-Ловеч

Съдът определи гаранция от 1500 лв.

Припомняме, на 31 януари 2019 г. бе задържана началникът на ТЕЛК-Ловеч. 

Донка Минкова беше задържана и обвинена във взимане на подкуп. При претърсване на жилището й бяха открити голяма сума пари, както и три папки с медицински документи, необходими за издаване на ТЕЛК решения, в които е имало по 500 лева.

Седмица преди това зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че е разкрита престъпна схема за източване на средства от Националния осигурителен институт.

На 9 февруари Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста обвиняемата въпреки настояването на адвоката й за домашен арест заради тежките заболявания, които тя има.

На 1 февруари тя бе с мярка постоянен арест. Едва на 2 април бе освободена под домашен арест.