Софийският градски съд, който заседава до късно тази вечер по мярката за неотклонение на Ивайло Борисов-Ториното и още трима задържани за отвличането на Адриан Златков, отложи за днес решението си дали да остави заподозрените в ареста, предаде bTV.

Припомняме, Адриан - син на бизнесмена Тони Златков, беше похитен през миналото лято.

Четирима задържани за отвличането на Адриан Златков
Обновена

Четирима задържани за отвличането на Адриан Златков

По случая най-вероятно е арестуван Ивайло Борисов - Ториното

Според прокуратурата, Борисов и шофьорът му Мартин Марков са осигурили две коли, с които е осъществено отвличането, а другите двама са набавили сръбските SIM карти, с които са водени преговорите с бащата на младежа.

Георги Джамбазов и приятелката му Здравка Стефанова са преминали границата със Сърбия в момента, в който са активирани SIM картите.

Борисов е сочен за дясната ръка на Златомир Иванов-Баретата, който също беше задържан за кратко във вторник и след като беше разпитан, беше освободен.

Така и не стана ясно обаче кои са преките извършители. Ивайло Борисов твърди, че е невинен и не знае кой може да стои зад отвличането. Той определи съдебното заседание като цирк.

"20 часа бях на разпит В ГДБОП и бях помолен да кажа кой в района на "Горубляне" се движи с "Шкода" и "Опел Астра". Обясних, че няма такъв капацитет, няма такива хора в "Горубляне", които да извършат такова престъпление. И те ми казаха - "Не, напротив, има и единият от тях си ти". Върнаха се след 10 часа и ме питаха имаш ли нещо да кажеш. Казах не и сутринта се събудих с тези обвинения." - коментира заподозреният.