За втори път отложиха разпоредителното заседание по делото за злоупотреба с еврофондове, в което са подсъдими певицата Лиляна Деянова (известна като ЛиЛана) и петима души, съобщи БНР.

Отлагането на това заседание беше по нейно искане. Причината е, че тя иска да упълномощи нови защитници.

Според Деянова това се налага заради връзката, която направи прокуратурата между участниците в престъпното сдружение около нея и задочно разследвания за 19 престъпления и санкциониран по глобалния закон "Магнитски" бизнесмен Васил Божков.

Отложиха делото срещу ЛиЛана

Отложиха делото срещу ЛиЛана

Делото беше отложено заради неявяването на адвоката на единия от подсъдимите

По делото, което се гледа в Специализирания наказателен съд, досега Лиляна Деянова беше представлявана от адвоката и депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание Николай Хаджигенов.

Предишното отлагане на делото беше на 2 юли 2021 г. Тогава заседанието беше отложено заради неявяването на адвоката на единия от подсъдимите, както и закъсняло предоставяне на съдебните книжа по делото на някои от подсъдимите.

Спецсъдът пусна бившата певица под домашен арест на 4 юни 2020 г., като днес на втора инстанция ще стане окончателно ясно дали няма бъде взета по-строга мярка за неотклонение.

На 26 април 2020 г. специализираният съд остави в ареста Лиляна Деянова и съдружника й Мартин Димитров.

Преди това прокуратурата пусна части от разпити на служители от АПИ по делото срещу Лилана.

При спецакция на СДВР и ДАНС бяха арестувани общо 7 души, сред които Мартин Димитров, Лилана и братът на певицата - бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR. Появи се информация, че операцията е свързана с делото срещу бизнесмена Васил Божков.