Хората от блока, в който беше убита малката Дамла, продължават да негодуват, съобщава Нова. И днес след задържането на обвиняемия за убийството на момиченцето те се събраха пред жилищната сграда.

Припомняме, вчера беше задържан 25-годишният Мехмед, който е братовчед на убитото дете. Той е обвинен, че умишлено е убил малката Дамла.

Живеещите в района обясниха, че задържането на братовчеда на Дамла, не ги успокоява. Те не са убедени във вината му и отново протестират. Някой от тях смятат, че задържаният мъж може да е натопен.

Липсват отговори от властите, заявиха протестиращите. Те искат да знаят какви са мотивите за убийството. Изтъкват, че самопризнанието на братовчеда на Дамла не е доказателство за вина. Ако пък е виновен, хората нямат вярва в системата. Смятат, че властите биха пуснали мъжа, ако го намерят за "ненормален".

Задържаният за убийството на 7-годишната Дамла е работил в мобилен оператор и във фабриката, в която е работи и майката на убитото дете.

Фатме Сали, майката на задържания Мехмед, не вярва синът й да е виновен. "Той се отнасяше добре към детето", категорична е тя.

"Той не може да го е направил, това е необяснимо. Аз мисля, че някой нещо му направи и той не може да каже от страх", обясни майката на Мехмед.

Майката на Дамла все още е в ареста. Очаква се днес прокуратурата или да я освободи или тя да остане за постоянно в ареста.