Шефът на "Гранична полиция" също е сменен, съобщават от "24 часа".

По непотвърдена информация на мястото на Светлан Кичиков е назначен досегашният началник на граничарите в Елхово - Деян Моллов.

Предполага се, че Кичиков е сменен заради катастрофата, която той причини със служебна кола на 23 декември 2018 г., без да е бил в командировка. Тогава той, съпругата му и децата му се удариха с тир на АМ "Тракия". Още в първото си интервю служебният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи за ръководен кадър, катастрофирал със служебна кола в почивен ден, нямал заповед за командировка и возел семейството си. Тогава обаче той не посочи име.

И ГДБОП с нов шеф
Обновена

И ГДБОП с нов шеф

Зам.-председателят на ДАНС Недялков също е освободен от поста си

Кичиков оглави "Гранична полиция" на 31 август 2016 г., като преди това е работил 24 години в дирекцията на "Гранична полиция" в Бургас, където е бил и началник на базата "Гранични полицейски кораби".

Заместникът му Моллов е в системата на МВР от 2002 г. Цялата му професионална дейност преминава в Главна дирекция "Гранична полиция".

През 2014 г. става началник на ГПУ-Болярово. През 2015 година е заместник-директор на РДГП-Елхово, през 2016 г. е директор на РДГП - Смолян. От март 2017 г. досега е директор на РДГП -Елхово.

Награждаван е многократно за професионалната си дейност. През 2013 получава Почетен знак на МВР III степен, а през 2015 г - Почетен знак на МВР II степен.

По-късно от МВР потвърдиха, че за директор на Главна дирекция "Гранична полиция" се преназначава главен комисар Деян Моллов. С друга заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков главен комисар Светлан Кичиков се преназначава на друга длъжност в МВР.

Припомняме, това е поредната рокада в системата на МВР от встъпването в длъжност на служебното правителство. Още в първите си дни като министър Бойко Рашков отстрани главния секретар Ивайло Иванов и преназначи шефовете на СДВР и ОДМВР - София - Георги Хаджиев и Николай Спасов.

Миналата седмица беше сменен и началникът на Вътрешна сигурност Стефчо Банков, а в понеделник отстранени от длъжност бяха също директорът на ГДБОП Любомир Янев и шефът на полицията в Пазарджик.

Емануил Йорданов за рокадите: Пролет е, калинките летят

Емануил Йорданов за рокадите: Пролет е, калинките летят

Премиерът разрешава отпуските на шефовете на агенции и спецслужби