Адвокатите на Ценко Чоков и на сина му Мартин поискаха делото да бъде прекратено и да се върне на прокуратурата заради "фрапантни нарушения". Поискаха и отвод на съдебния състав, тъй като бил "назначен, за да обслужи нечии интереси".

Това се случи на поредното заседание, на което бе направен опит делото срещу Чоков и компания да тръгне в Специализирания наказателен съд.

Според адвокат Иво Найденов има грубо погазване на правото им на защита още във фазата на досъдебното производство. Защитниците изтъкнаха още, че Ценко и Мартин Чокови били лишени от възможността да дадат обяснения. Многократно Чокови са заявили, че искат да дадат обяснения, след като се запознаят с доказателствата.

Ценко Чоков споделил, че има проблем със зрението и има нужда да бъде прегледан от лекар. Това обаче не се случило, поради което Чоков не можел да се запознае с материалите. Адвокат Илиан Василев изтъкна, че на самия него също не било позволено да се запознае с всички материали.

Ценко Чоков е задържан незаконно, убеждава съпругата му

Ценко Чоков е задържан незаконно, убеждава съпругата му

Чоков и синът му са обвинени за рекет, лихварство и побой

Страстите в съдебната зала се нажежиха и по повод гражданските искове, които пострадалите могат да предявят. Лицето Росен Димитров предяви иск за 12 000 лв. Оказа се, обаче, че в обвинителния акт веднъж се сочи, че вредата е в размер на 12 000 лв., а втори път се сочи, че е 13 000 лв.

Адвокат Илиан Василев се обърна към съда и посочи, че се приема иск за 12 000 лв., а обвинението е за 13 000 лв. Така не можело да се разбере срещу коя от двете суми трябва да се защитават.

При друго лице пък съдът изчисли размера на имуществените вреди. Това ядоса и друг адвокат- Глушкова, която запита съдията: "Безпристрастен арбитър ли сте?"

Адвокатите поискаха и отвод на съдия Вилислава Ангелова и на целия състав. Адвокат Василев изтъкна, че съставът е "назначен, за да обслужи нечии интереси".

Чоков и синът му са обвинени като организатори на престъпна група за рекет, лихварство и побой