Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) (изпълняваща функциите на Висш прокурорски съвет) отложи за следващо свое заседание разглеждането дисциплинарното производство срещу Адалберт Кръстев - административен ръководител на Военно-окръжната прокуратура в София. Това става ясно от съобщение на сайта на ВСС.

Днес е трябвало да бъде обсъдено предложение от дисциплинарния състав по производството в Прокурорската колегия. Разглеждането му обаче е отложено заради направени повече от един отвод от членове на колегията. Поради отводите се е стигнало е липса на необходимия кворум за приемане на решение по казуса.

Дисциплинарното производство срещу Адалберт Кръстев беше образувано с решение на Прокурорската колегия от 24 април 2024 г. по предложение на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. Предложението на обвинител номер едно е направено въз основа на доклад от извършена комплексна ревизия на дейността на Военно-окръжната прокуратура в София в периода от 1 януари 2022 г. - 30 юни 2023 г. Дисциплинарният състав бе определен чрез жребий - Йордан Стоев, Георги Кузманов и Гергана Мутафова - председател и докладчик. Решението беше взето при отвод на Евгени Иванов.

Сарафов иска уволнение за шефа на Софийската военна прокуратура Адалберт Кръстев

Сарафов иска уволнение за шефа на Софийската военна прокуратура Адалберт Кръстев

Кръстев е публично известен от десетиление