Пастир е арестуван за убийството на свой колега в Сливенско, съобщават от пресцентъра на МВР.

Сигналът за починал мъж в землището на село Скобелево е подаден вчера в 6.37 часа на тел. 112. При огледа криминалистите открили следи от насилие.

Във връзка с престъплението е задържан 35-годишен мъж от село Червенаково, община Твърдица.

Разследващите са установили, че на 10 май около 16.00 часа в земището възникнал скандал между двамата пастири. Скарването прераснало в сбиване, при което по-младият мъж нанесъл удари по главата и тялото на 71-годишния си опонент.

Пастирът е задържан за 72 часа и е приведен в Следствения арест на Сливен.

Междувременно от прокуратурата съобщиха за друг случай от Сливенско. По искане на Окръжната прокуратура съдът е задържал под стража 37-годишен бургазлия, който отвлякъл мъж от сливенското село Бяла. Бургазлията е обвинен, че на 7 май в землището на село Бяла в съучастие с неустановен човек е отвлякъл местен жител.

Според прокуратурата има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като е осъждан многократно.

От държавното обвинение поясняват, че престъплението е тежко умишлено и за него се предвижда наказание от 10 до 20 години или доживотен затвор. Част или цялото имущество на виновния може да бъде конфискувано.

Решението на Сливенския окръжен съд може да се обжалва пред Апелативен съд-Бургас.