Полицейска патрулка и четири автомобила се удариха тази сутрин на пътя Русе-Разград. Една жена е откарана в болницата с травми, а единия от шофьорите е с алкохол над допустимото, съобщава НоваТВ.

След 7 и 30 часа кола, управлявана от жена, влиза в Русе от Разград. Водачката губи управление, удря се в бордюра на разделителната линия и излита в насрещното платно, където се преобръща. Колата лети по таван близо 50 метра.

На мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната, както и "Спешна помощ". Докато медиците обслужват жената, става верижна катастрофа. Лек автомобил "Опел" е намалил заради инцидента, когато в него се удря движещото се отзад БМВ, поднесено от джип "Мерцедес", чийто водач се е загледал в катастрофата.

При верижната катастрофа е ударен и полицейски автомобил, който охранява местопроизшествието. Взетите алкохолни проби установяват, че шофьорът на мерцедеса има над 1,2 промила алкохол.

Движението е спряно за около 30 минути, като шофьорите използват старото разградско шосе. Пострадалата жена е откарана в болницата с рани по главата и счупена подбедрица.