Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски сезира и.ф. главен прокурор и председателя на ДАНС за разследване на всички данни и обстоятелства, посочени в разследване на бТВ, излъчено на 26 ноември, за това как руски олигарх и политик, заобикаля санкциите и върти милиарден бизнес в България.

В сигнала си Пеевски изтъква, че според разследването има основателни предположения, че у нас близки до Путин умело избягват да плащат цената за жестоката агресия срещу Украйна, като страната ни е сочена за един от вариантите за лесно заобикаляне на санкциите срещу Русия.

"Това е изключително разочароващо и рушащо имиджа на България като надежден и предвидим евроатлантически партньор", възмутен е Делян Пеевски.

Той настоява да бъде извършена цялостна, задълбочена и всеобхватна проверка, при която ако бъдат установени нарушители на закона, да бъдат предприети всички мерки.

В прессъобщението си до медиите от ДПС изтъкват, че "това е поредният сигнал, с който Делян Пеевски сезира Прокуратурата и ДАНС, свързан със системното нарушение на санкциите срещу Русия, след този за имотите на руската държава в България и серията от сигнали, относно дейността на "Лукойл".

Необходимо е държавата, с всички свои инструменти да се противопостави на налагащото се тревожно впечатление, че международните санкции срещу Русия, на практика не работят в България, настоява Пеевски.

Пеевски предизвика Денков да хване греблото за сняг или да го номинира за премиер
Обновена

Пеевски предизвика Денков да хване греблото за сняг или да го номинира за премиер

Делян Пеевски се предложи за премиер