Извършители на пет грабежа са разкрити след незабавни действия на ботевградски и самоковски криминалисти. За седмица служители на РУ- Ботевград са разкрили три грабежа, извършителите на два от които са задържани по "горещи следи".

Първият случай е от нощта на 4 февруари, когато в полицията постъпва сигнал за ограбен чуждестранен турист, отседнал в хотел в Ботевград. По-рано същата вечер той е нападнат пред нощно заведение и от портфейла му е издърпана със сила банкнота от 50 евро. Два дни по-късно, криминалистите разкриват и задържали автора на грабежа, 28- годишният Ц.С. от Ботевград.

Втория грабеж - на 11 февруари, 55-годишна жена от с. Скравена съобщава, че е нападната от непознат, който издърпва носен от нея найлонов плик с портмоне и 110 лева, след което бяга в неизвестна посока. Два часа по-късно грабителят, 40- годишният В.Д. от с. Скравена, с криминални регистрации в полицията и осъждане, е вече в полицейския арест. 

На 14 февруари, броени часове след сигнала, е задържан и извършителят на трети грабеж- 28-годишен ботевградчанин, който издърпал масивен златен ланец от врата на млада жена. Ланецът е намерен и иззет, а пълното документиране на случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Два грабежа са разкрити от началото на седмицата и от служители на РУ- Самоков. Сигналът за първия е подаден на 8 февруари от 70-годишна местна жителка, която на улицата пред дома й е застигната в гръб от непознат, който издърпал дамската й чанта с лични документи, мобилен телефон, ключове, дребна сума пари и дамски принадлежности. Установен и задържан като извършител е 18- годишният А.И. Част от отнетите вещи също са намерени и иззети. 

В ареста на РУ- Самоков рано тази сутрин са задържани и двама мъже, ограбили вчера техен съгражданин, отнели му 350 лева яке. Сумата е възстановена на потърпевшия, а разследването по случая продължава под наблюдението на районната прокуратура.