Мигранти са били нападнати и бити от петима мъже в района на Сточна гара в София, съобщава БНР.

Инцидентът е станал преди ден в района на ресторант близо до Сточна гара, но от полицията не са го обявили официално.

Петимата мъже нападнали група мигранти и им нанесли побой. В болница с рани по лицето е бил приет един афганистанец.

Двама иракчани също твърдят, че са пострадали при побоя, като са подали жалби за това. Столичните полицаи към момента установяват връзката им с инцидента.

След като в СДВР постъпил сигнал, на мястото бил изпратен патрул на полицията. Част от нападателите се опитали да избягат, като по време на преследването един от тях дори е ударил служителка на реда.

Към момента петимата нападатели се намират в Пето Районно.

Полицията работи по няколко версии във връзка с нападението. Една от тях гласи, че нападателите да близки на живеещи в района, които се жалват, че мигрантите постоянно ги тормозят.

По-късно от пресцентъра на МВР разпространиха подробности за инцидента. Около 20.00 часа на 1 ноември в Пето Районно управление постъпил сигнал, че в района на Сточна гара група младежи бият чужденци. Част от чуждите граждани се укрили в кухненското помещение на близкото заведение за хранене, а един останал на мястото на инцидента.

При пристигането на полицаите, нападателите се разбягали в различни посоки. Служителите на реда успели да задържат трима в близост до мястото на инцидента, а след кратко преследване и четвърти, който при бягството си и прескачайки ограда е паднал. Докато бягал, петият младеж се спънал, падайки е получил охлузвания по лицето. При задържането му той ударил с юмрук по главата полицайка, като така наранил ръката си.

След приключване на дежурството си пострадалата полицайка е откарана за преглед и освидетелстване в съдебна медицина и е настанена за лечение в болнично заведение с комоцио.

От МВР уточняват, че задържаният нападател също е освидетелстван в съдебна медицина. Там е изяснено, че травмите му са получени от падането и удара, който нанесъл по главата на полицайката. При прегледа било установено, че по китките му има следи от белезници, които са използвани при конвоирането до съдебна медицина. Следите той получил, тъй като нарочно седял върху ръцете си.