Пиян 15-годишен ученик открадна "Мерцедес S320" с чужда регистрация в Девин.

Според информацията от полицията на момчето това явно му е навик, тъй като има над пет случая на кражба на коли от началото на годината.

В съобщението на прокуратурата се посочва изрично, че 15-годишния младеж е ученик с инициали Д.К.

Колата е открадната през нощта от паркинг пред хотел в града. Луксозният автомобил е собственост на турист, а от прокуратурата посочват, че ключовете за автомобила са били взети без знанието и съгласието на собственика – Д.С. от гр. Перущица. 

Момчето се разхождало часове със скъпия "Мерцедес". След като е откраднал автомобила около 20.30 часа на 23 ноември към 5.30 часа на 24 ноември е бил забелязан от дежурен полицейски патрул в гр. Девин.

15-годишният не е спрял на полицаите и е продължил да управлява колата. Малко по-късно автомобилът е открит, паркиран пред дома на приятел на собственика.
Откраднатият автомобил е изоставен със следи от катастрофа. По случая е образувано незабавно производство.

Младежът е задържан за 24 часа в полицейския арест в Девин. 

Образуваното незабавно досъдебно производство в Районна прокуратура-Девин е за престъпление по чл. 346 ал. 2 точка 1 и точка 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 точка 3 от Наказателния кодекс.

От прокуратурата посочват още, че въпреки че Д.К. е непълнолетен, е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си.

По указание на Районна прокуратура-Девин е извършена комплексна психологично-психиатрична експертиза, събират се доказателства, разпитват се свидетели и предстои да бъде повдигнато обвинение на Д.К., за което е изпратено писмо на служебен защитник. По закон незабавното производство трябва да приключи до три дни с повдигане на обвинение и внасяне на делото в съда.