Пиян, без книжка предизвика верижна катастрофа по улиците на Варна, след като се опита да избяга от полицейска проверка.

Инцидентът стана тази сутрин, около 9.10 часа, съобщава МВР- Варна.

Автомобилът БМВ 318 е забелязан от полицейски патрул, тъй като криволичи по улиците. Полицаите са опитали да го спрат за проверка със звуков и светлинен сигнал, но шофьорът само ускорил в посока бул. "Васил Левски".

На локално платно към бул. "В. Левски" беемвето блъска изчакващ на знак "Стоп" "Опел Корса", който от своя страна удря друг автомобил пред него. Последният пострадал автомобил напуска местопроизшествието и е неизвестен на полицията.

Едва по този начин криволичещото беемве спира и е проверено от полицаите. Оказва се, че в автомобила пътува 10-годишно момче, което се оплакало от болки в главата и е прегледано в болница. Установено е, че има контузия, но състоянието му не е тежко и е освободено за домашно лечение.

Шофьорът спретнал гонката и верижната катастрофа се оказва 24-годишен жител на село Пет могили, Шуменско, няма шофьорска книжка и се е качил зад волана след употреба на алкохол - 1.69 промила.