Главният архитект на Пловдив Румен Русев окончателно е отстранен от поста си след решение на Апелативния съд.

Според мотивите на апелативния съд Румен Русев има възможност да въздейства на свидетелите във воденото срещу него разследване, а и предстои да се събират още доказателства.

Апелативните магистрати потвърдиха решението на долната инстанция, като решението не подлежи на обжалване.

Според адвокатът Красимир Елдъров искането на прокуратурата е закъсняло, няма как клиентът му да попречи на разследването, а и общината съдейства изцяло на органите на досъдебното производство.

Припомняме, покуратурата поиска миналата седмица отстраняването от длъжност на архитекта във връзка с разследването на разрешителното за строеж имота на ул. „Одрин” № 8 в гр. Пловдив и разследване за съществуващи корупционни практики, свързани с издаване на строителни разрешения и промяна на подробните устройствени планове.

Когато започна разрушаването на тютюневия склад на улица "Одрин" 8, граждани на Пловдив с жива верига спряха работниците. Едва след това властите се задействаха и прокуратурата започна проверка. В края на юли месец Окръжната прокуратува в Пловдив повдигна и обвинение на главния архитект на общината във връзка с разрушаването на тютюневия склад.