Апелативният прокурор на Пловдив Андрей Атанасов отказа да се вслуша в доводите на Висшия Съдебен Съвет и да подаде оставка.

Той е от малкото избрани на ръководен пост, който не подава оставка след замесването на името му в скандала с Красьо Черния, съобщи радио Пловдив.

Комисията по превенция на корупцията и професионалната етика изслуша Андрей Атанасов и Милчо Ванев, заместник- председател на Апелативен съд във Велико Търново, който подаде оставка.

Атанасов e имал две срещи и няколко телефонни разговора с Красимир Георгиев.

Според него обаче те не засягали пряко избора му.

Комисията по превенция на корупцията и професионална етика на Висшия съдебен съвет започва дисциплинарно производство срещу него и всички магистрати, поддържали нерегламентирани контакти с бизнесмена.

Всеки един случай ще бъде много внимателно и прецизно обсъден, за да се стигне до съответни решения и наказания. В случая, наказание на тези магистрати ще се търси за това, че с действията и поведението си, са създали съмнение и впечатление за нещо лошо",коментира Цони Цонев, председател на Комисията.

Дисциплинарното производство срещу Андрей Атанасов може да приключи с отстраняването му от ръководна длъжност, най-тежката санкция е уволнение.

Припомняме, подалите оставка магистрати след скандала във ВСС са шестима.

Първи това направиха - след дълго колебание Иван Димов и Стойко Стоев. Примерът им последваха Пламен Стоилов, Ангел Найденов, Дора Чинева и Пламен Найденов.