Окръжният съд в Русе присъди по 25 години затвор на двамата обвиняеми за убийството на собственичка на верига аптеки в града Еранухи Пехливанян.

51-годишния Гарабед Веринян и 57-годишния Михаил Михов ще трябва да заплатят и солидарно сумата от 600 хил. лв. на семейството на жертвата за причинени неимуществени вреди. Ще бъде конфискувано и половината имущество на подсъдимите.

Адвокатът на Веринян заяви, че ще обжалва присъдата, тъй като наказанието не било справедливо, защото неговият клиент не бил участвал в убийството.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев посочи, че ще обмисли възможността дали да протестира присъдата. "Законът дава възможност да се избере по вид наказание - лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Ние поискахме по-тежкото наказание, но съдът реши друго", каза прокурор Георгиев.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Припомняме, Еранухи Пехливанян бе убита, след което тялото й бе разчленено на части и скрити на около 30 км от града. Мотивът за убийството бе грабеж, а откраднатата сума бе 65 000 в лева и евро.

Убийството бе планирано повече от месец, през който обвиняемите са следели жертвата и са установили ежедневните й навици, един от който бил да носи голяма сума пари в себе си.

Доживотен затвор грози убийците на жената в Русе

Доживотен затвор грози убийците на жената в Русе

Разпитани са 10 свидетели и са назначени 25 експертизи