Осъдиха на затвор двама неправоспособни водачи-рецидивисти по незабавни производства на Районна прокуратура-Свиленград, съобщиха от държавното обвинение. Единият е с 11 присъди, другият - девет. Единият карал БМВ, другият - "Мерцедес".

Двамата шофьори са осъдени по бързото производство за това, че управлявали автомобил без книжка. Това станало в едногодишния срок от наказването им за същото престъпление.  

На 25 септември 2016 г. в землището на село Райкова могила, община Свиленград, граничен патрул спрял за проверка БМВ, управлявано от 29-годишния Ангел И.

Установено е, че той е неправоспособен водач. Същевременно имал и наложени административни наказания и влезли в сила наказателни постановления за управление на автомобил без съответното свидетелство.

По случая е започнало незабавно производство и в законовия тридневен срок Ангел И. е признат за виновен и осъден на осем месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим и на глоба от 400 лева.

До момента Ангел И. е осъждан 11 пъти, като пет от присъдите са за шофиране като неправоспособен водач. Останалите - за кражби и контрабанда на стоки. Присъдата е постигната след споразумение между прокуратурата и адвоката на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Свиленград. Тя е окончателна. 

В същия ден - на 25 септември 2016 г., при друга проверка на граничен патрул в землището на село Райкова могила, общ. Свиленград, е установен и друг водач без шофьорска книжка. Лилян Г., на 33 години, карал  „Мерцедес“.

Лилян Г. е осъден на осем месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим и на глоба от 400 лева. До момента Лилян Г. е осъждан 9 пъти за различни престъпления – управление на моторно превозно средство без да притежава свидетелство за това, държане на високорискови наркотични вещества и каналджийство. Последното си наказание “лишаване от свобода” Лилян Г. е изтърпял на 8 април 2016 г., когато е бил освободен от затвора. 

Присъдата  е постигната след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Свиленград, и е окончателна.