Софийски апелативен съд ще се произнесе в едномесечен срок по обжалването на 14-годишната присъда на Живка Илиева Боянова, постановена от Пернишкия окръжен съд.  

Припомняме, през месец юни миналата година на вътрешно-градската магистрала в Перник, в пияно състояние Живка загубва контрол над колата си, прелетява през мантинелата и срязва тавана на насрещно движещ се "Мерцедес".
На място загиват трима младежи.
Алкохолният тест на Илиева след инцидента показал 2,8 промила алкохол.

Адвокатът на Илиева изрази надежда, че Софийският съд ще бъде по-обективен и безпристрастен за разлика от пернишкия съдия.

Той поиска преквалификация на деянието, тъй като според него, то не може да се смята за изключително тежко, както е заявено при присъдата.

Адвокатът допълни още, че при издаването на присъдата не е взел предвид смекчаващите вината обстоятелства около подсъдимата, а именно - чистото съдебно минало, това, че тя се признава за виновна и съжалява и че има две деца - едното от коиот - непълнолетно.

Адвокатът направи паралел със случая на Максим Стависки, който получи условна присъда при фактически същите обстоятелства.

В съдебните кулоари се разиграха и няколко сцени, при които - виждайки близките си, осъдената не издържа и се свлече на земята, прегръщайки ги.