Кърджалийската прокуратура поиска от Апелативния съд в Пловдив още 6 години затвор към присъдата на убиеца на 7-годишната Дамла. Детето беше умъртвено в дома си в Момчилград през декември 2017 година, съобщи БНР.

23 години затвор за убиеца на 7-годишната Дамла

23 години затвор за убиеца на 7-годишната Дамла

Той признал вината си

Протестът пред Апелативния съд е на решението на Кърджалийския окръжен съд. Обвиняемият Мехмед Хасан беше осъден на 23 години затвор, след като призна вината си.

"Обществената опасност на деянията е изключително висока, пострадала е малолетна, престъплението е извършено по особено мъчителен начин. Детето се е намирало в безпомощно състояние. Убийството е извършено, за да се прикрие противозаконното влизане в дома на пострадалата", посочи говорителят на прокуратурата в Кърджали Димитрина Делчева.

Братовчедът на Дамла призна, че я е убил
Обновена

Братовчедът на Дамла призна, че я е убил

Той имал ключове за жилището им

Припомняме, 7-годишното момиче беше открито мъртво от майка си на 17 декември. Тогава майката на момиченцето бе задържана. Първоначално беше обявено, че освен нея е задържана още една жена, близка на семейството. По-късно обаче тази информация бе опровергана.

Четири дни по-късно беше задържан нейният първи братовчед - Мехмед Хасан. Той е имал ключ от апартамента на семейството.

Отново протест за убийството на Дамла

Отново протест за убийството на Дамла

Мехмед се държал добре с детето